Направиха 1-ва копка на небостъргач

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на булевард „Цариградско шосе“ започна строителството на 126-метрова сграда, предаде БТА.

Сградата е с височина почти 126 метра и ще бъде издигната на бул. „Цариградско шосе“ в София. Инвестицията в сградата е на стойност над 60 млн. евро.

В съобщението се посочва, че проектът за най-високия обект в столицата е на английската фирма „Аткинс“, която е автор на „Бурж-ал-Араб“ в Дубай, и българската „А и А архитекти“. Инвеститор в проекта е „Форт Нокс“ ООД, което се занимава с търговия на черни метали и строителство и управление на курортни комплекси в Слънчев бряг и Свети Влас.

„Капитал форт“ ще бъде разположен в непосредствена близост до бъдещата станция на метрото срещу Бенчмарк Бизнес Център и Експо Център София до строящата се „Елипс Тауър“.

На четвърти февруари ще бъдат отворени ценовите оферти за строителството на ЛОТ 2 на АМ „Тракия”, съобщи още министърът, предаде БГНЕС. В понеделник стартира ЛОТ 3 към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което е управляващият орган. В края на февруари ще бъде стартиран и ЛОТ 4.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *