Облачните технологии са с широко приложение

Облачните технологии вече са често използвани от компаниите, за да бъдат по-иновативни и да предоставят решенията си по-бързо. На практика тези технологии имат приложение навсякъде. Те основно помагат за подобряването на пазара по пътя му към дигитализацията. Това каза Игор Правица, изпълнителен директор на IBM България, в предаването „UpDate“ с водещ Елена Кирилова по Bloomberg TV Bulgaria.

Резултат с изображение за облачни технологии

„Облачният бизнес не е само облачен център за данни. Облакът става все по-умен. Съществува търсене от всяка индустрия“.

Правица поясни, че облачните технологии са много търсени за индустрии с компании, зародени в уеб и стартъпи.

„При тези компании облакът е фундамент. Още самото стартиране на бизнеса е направено в облака. Тези компании работят като онлайн платформа, което значи, че имат клиенти от различни континенти. Облачните технологии подпомагат именно едно такова преместване на бизнеса“.

Гостът добави, че приложението на облачните технологии практически е всеобхватно. Той коментира, че все по-често става търсенето им от финансовия сектор и телекомите.

Използването на облачни технологии може да се комбинира с други иновативни технологии и цялостно да подобри бизнеса, като това е изпълнимо според конкретнита нужди на дадената компания, добави Правица.

„В допълнение към облачните технологии може да се открие и блокчейн технологията. Това означава, че клиентът много бързо и лесно може да намери нови технологии на платформата и да се опита да постигне иновации чрез тях. Друг вариант е компания да свърже устройствата си, използвайки платформата за „интернет на нещата“, която също е изградена в допълнение на облачната инфраструктура. Това са само няколко варианта. Предстоят множество инвестиции за добавяне на повече решения за бизнеса“.

Правица посочи, че тези технологии са приложими както в компании с различи дейности, така и в компании с различна големина. Именно възможността за индивидуално решение при употребата им Правица изтъкна като тяхно най-голямо предимство, информира investor.bg.

„Когато говорим за „умен облак“ и „умните решения“, това значи, че малките дружества могат да се възползват от вече готови решения, без нуждата от инвестиции. В противен случай – те трябва да изградят своя инфраструктура, цялостен център за данни или каквото и друго е нужно, за да се поддържа подобен вид решение. Най-голямата полза за тях всъщност е, че могат много бързо да променят мащаба на своето решение според своите индивидуални потребности“.

Сигурността на облачните технологии Правица определи като „предизвикателство, но не и проблем“. Той поясни, че има изисквания както от клиентите, така и от регулативните органи и даде за пример GDPR, като посочи, че тези изисквания вече са изпълнени.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *