Пет акции с дивидентна доходност над 5%

Тази седмица Трейси Риниец, специалист от Zacks, говори за нестабилността на фондовата борса поради коронавирусната епидемия и какво могат да направят инвеститорите в такава ситуация.Пет акции с дивидентна доходност над 5%.

Снимка: iStock

Федералният резерв се опита да успокои положението на световния пазар на акции, като обяви намаление на лихвените проценти с 50 базисни пункта до целева ставка от 1% до 1.25%. Това беше първото спешно намаляване на лихвите от Фед от финансовата криза през 2008 г.

Десетгодишната хазна вече беше на ниво целева ставка, тъй като тя приключи сесията преди време на около 1.16%. И докато намалението на Фед означаваше, че лихвите по кредитите за недвижими имоти са по-ниски, но това не е толкова добре за тези, които имат спестявания в банката.

Резултат с изображение за „БОРСА АКЦИИ“

В резултат на това много инвеститори може би искат да търсят други начини да получат по-висока доходност. Една от тях е чрез закупуване на акции и АДСИЦ. 5% доходност, или повече, биха дали добра възвръщаемост, но 10% – още по-добра, информира  infostock.bg.

Ето кои са компаниите, чиито акции препоръчват експертите.

1. Annaly Capital Management (NLY) е ипотечен АДСИЦ. Компанията се отдръпна по време на корекция, след като беше отчела рекордни постижения и има съотношение цена-печалба от едва 8.9. Annaly има съотношение дълг към собствен капитал само 0.4. Изплаща дивидент, като в момента носи 11.3%.

2. Park Hotels & Resorts АДСИЦ, който притежава забележителни хотели и курорти по целия свят. Има съотношение цена-печалба 6.9. Поради влиянието на коронавируса върху пътуванията обаче акциите са паднали над 15% през последния месец. Дивидентът ли компенсира слабостта на акциите?

Резултат с изображение за „БОРСА АКЦИИ САЩ“

3. Понастоящем Macy’s има Zacks ранг №1, т.е. „за закупуване“. Експертите очакват приходите да намаляват с 14.4% спрямо предходната година. Акциите се търгуват при нови 52-седмични минимуми. Дивидентът струва ли си?

4. Sunoco управлява 7300 бензиностанции в цялата страна. Очаква се печалбите да нараснат с 11.7% през 2020 г. и с 8.5% през 2021 г. Компанията има съотношение цена-печалба от едва 9.

Резултат с изображение за „БОРСА АКЦИИ САЩ“

5. Seagate Technology е една от малкото технологични компании, която изплаща солиден дивидент. Компанията е отчела 14% спад през последния месец, изтласквайки дивидентната си доходност до 5.4%. Но какво да кажем за ръста на приходите и продажбите?

Какво още трябва да знаят инвеститорите за намирането на акции с висока доходност от дивидент?

Всички тези компании са подбрани от експерт от Zacks като любими.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *