Пикадили открива около 30 нови магазина тази година

Веригата Пикадили ще открие30 нови магазина през 2010 г., съобщиха оттам. От тях 6 ще са големите супермаркети Пикадили, а от по-малките квартални магазини Пикадили Експрес ще има 20 в София и още няколко в страната, които вече ще бъдат развивани на франчайз. В края на годината компанията ще представи и нов формат магазини – хипермаркетите Темпо.
За пръв път
Първото откриване на обект Пикадили е планирано за март, когато се очаква да отвори врати и мол Сердика. За старта на първия франчайзингов обект Пикадили експрес все още не е насрочена дата.
Към септември ще отвори врати и първия хипермаркет Темпо в България. Той ще се намира зад Централна гара-София и ще заема площ от 18 хил. кв. м. Форматът Темпо съчетава хипермаркет cash&carry, в който има разнообразие от хранителни и нехранителни стоки и обект тип дискаунтър, в който има голям брой стоки с намаление, обясняват от компанията.

2009
В момента Пикадили разполага с 24 обекта в десет града. През 2009 г. веригата разшири присъствието си в България с два супермаркета в Пловдив и един в Ямбол. Веригата откри и два обекта от типа corner shop с марката Пикадили Експрес в столицата и един във Варна. Новооткритите работни места в тези обекти са 215, като се очаква през 2010 г. компанията да осигури над 750 нови работни позиции. През 2009 г. оборотът на Пикадили е нараснал с 36% на годишна база, а броят на клиентите се е увеличил с 41%, съобщават оттам.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *