Плодът на бъдещето – 3D принтиран и с изобилие от витамини

През последните години чуваме за различни случаи на масово измиране на пчели. Опрашващите насекоми са важни за производството на хранителни продукти.

Поглед в бъдещето

Ново поколение иновации се задава, нагърбено със задачата да реши проблема с продоволствието. Става дума за колекция от изкуствени плодове, създадени с 3D принтер и пълни с комплекс от витамини и минерали, информира profit.bg.

Според Мейдан Ливай вдъхновението за дизайна на изкуствения плод е дошло от необходимостта от намиране на нов начин за изхранване на нарастващото население на планетата.

Целта била да се създаде алтернатива, която има две приложения – да бъде екологичен продукт и да подобри хранителните навици.

 

Първата стъпка била да се създадат комбинации от витамини и минерали за всеки плод. Те трябвало да покриват хранителните нужди на човека. Щом това било постигнато, изследователите пристъпили към самото създаване на плода.

Те използвали 3D принтиращи технологии. Кората на плода, например, представлява целулоза – естествена съставка, която присъства в структурата на всички растения.

Богатите на хранителни вещества течности се добавят в плодовете чрез вградени „артерии“. Така те добиват плътност.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *