Преглед на печата

„Черен уикенд“ – това е заглавието, което под различни редакции присъства на първите страници на всички вестници днес.

„Труд“ го извежда на първата си страница и отделя още три на трагедията, прекъснала рали „България“. Черната статистика звучи така: тринайсет души загинаха през двата почивни дни при автомобилни катастрофи, а трима българи бяха премазани от наш камион, натоварен с тухли в Гърция.

Като продължение на темата „24 Часа“ извежда на първата си страница в черно каре „Наши тираджии вече ни убиват и в Гърция“.

Иначе от голямото заглавие на часовия вескидневник ще разберете, че Фонд „Земеделие“ уж движи проектите, ама не. Хиляди се лъжат, че някой взима на сериозно идеите им за Програма за развитие на селските региони, коментира вестинкът и подкрепя тезата си с факта, че фермери, подали документи от януари, чакат септември, когато се сменя властта.

Водещо заглавие за „Стандарт“ е – „Министри от Брюксел“. Вестникът е научил, че експерти, работили с години в сърцето на Европа, ще поемат ключовите постове във властта. Предположенията кой какъв министерски пост ще заеме в бъдещото правителство продължават и на вътрешните страници на изданието.

За „Сега“ водеща тема е изказването на Председателя на Парламента Цецка Цачева пред БНР, че ГЕРБ ще работи за премахването на депутатския имунитет. В коментар под главата си вестникът допълва, че от БСП подозират, че Бойко Борисов ще работи за въвеждане на президентска република.

„Дума“ също базира водещото си заглавие от изказване пред БНР, а именно на ръководителят на Сметната Палата Валери Димитров, че ще разследват партийните реклами и започват проверки за незаконно финансирани партии по време на предизборната кампания.

Голямото заглавие, което ще Ви посрещне от първата страница на вестник „Пари“ гласи – „Машиностроенето се срива“. Изданието цитира Илия Келешев от Браншовата камара по машиностроене.

С по различно заглавие излиза „Новинар“ – „Привличат туристи със секс в сено и в бъчва“. Вестникът е научил, че това е едно от предложенията, с които българските хотелиери се опитват да привлекат туристи, а в коментар отбелязва, че почиващите стават все по-капризни и искат дори птичките да не пеят.

От челното заглавие на „Монитор“ ще разберете, че бавачките отново са на мода. Проверка на вестника е показала, че опитните гледачки вземат по пет-шест лева на час и могат да си докарат не по-малко от 500 лева на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *