Преглед на печата

Вицепремиерът Цветан Цветанов изненада депутатите, като по свое желание вчера се появи в парламента, за да обясни как се е сдобил с имотите, за които го критикува опозицията, пише СТАНДАРТ. МВР шефът съвсем се оплете за доходите си, коментира СЕГА. Според предоставена на вестника от Националната агенция за приходите справка, 2 години – от 2007 до 2009 г., разходите на министър Цветанов и съпругата му са повече от приходите им като доходи и спестявания и не е ясно как те са плащали за битовата си издръжка. Ако сравним съобщеното от министъра и данните за имотното му състояние, изнесени в края на октомври от ръководителя на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, ще видим, че има разминаване в твърденията на двамата, пише по темата ДУМА.

Мораториумът за строителство в заменените гори ще отпадне за почти 30 % от терените, ако парламентът гласува новия закон за горите, предложен от правителството, предупреждава ДНЕВНИК. Така забраната за преобразуване на скандално заменените гори ще продължи да действа само за мрежата „НАТУРА 2000“, защитените територии и зони А и Б на Черноморското крайбрежие.

С промени в три наредби, Комисията за финансов надзор иска допълнителен резерв по застраховката „Гражданска отговорност“, ограничаване на административните разходи и комисионните на брокерите да фигурират в полиците, отбелязва КЛАСА. Според експерти новите изисквания може да доведат до средно увеличение на задължителната полица между 10 и 25%.

За първи път избирателят ще може да пренарежда листите за депутати, регламентира Изборният кодекс, който ще бъде внесен в парламента днес, пише 24 ЧАСА. Ще има нова цедка за партиите фантоми, както и различни правила за вота в чужбина.

С глоба до 300 лв. ще се наказват пушачите, които димят на забранени места, предвижда нова наредба, гласувана вчера от Министерския съвет, отбелязва ТРУД. Санкцията за собствениците на ресторанти и кафенета, в които се пуши, без да има специални помещения за пушачи, ще бъде 10 000 лв.

Една трета от бременните у нас правят аборт, алармира РЕПУБЛИКА, като уточнява, че данните са само за регистрираните случаи. Частните клиники масово извършвали интервенцията нелегално.

„Молове изяждат молове“, е темата на деня за в. ПАРИ. Търговците са изправени пред все по-сложен избор на локация, а новите обекти буквално крадат от оборота на старите, отбелязва изданието.

Истински глад за IT специалисти и заварчици е настъпил на пазара на труда, пише НОВИНАР. Оказва се, че високообразован въобще не означава висококвалифициран, коментира за изданието управител на виртуална трудова борса.

Обикновените граждани ще могат да летят на самолетите на властта, съобщава МОНИТОР, като цитира директора на правителствения „Авиоотряд 28“ Пенчо Пенчев. Самолетите ще могат да бъдат ползвани от авиокомпании заедно с екипажите, но само ако правителството няма нужда от тях в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *