Преглед на печата

Касим Дал напусна ръководството на ДПС, но няма да цепи движението, пише „24 часа“. В ДПС си обясняват постъпката на Дал, доскоро смятан за дясна ръка на Ахмед Доган, с това, че лидерът го отстрани от заместник-шефското място на последния Централен съвет, уточнява изданието.
Касим Дал постави ДПС пред драматичен избор – да предпочете неговата линия или да остане с Доган, но в изолация, коментира „Дневник“. Дал заявява, че няма амбиции към лидерското място и обяснява оставката си с това, че вече не може да мълчи и е крайно време за дебати за бъдещето на движението.
На лекция на тема „Как да отговаряме на атаките на опозицията и колко е хубаво подслушването“ са присъствали членовете на кабинета на вчерашното заседание на Министерския съвет, отбелязва „Република“. Главен герой и лектор е премиерът Борисов, който обещава на министрите, че ако са честни и работят добре не ги грози подслушване.
За 1 година има 52% ръст на следенето и подслушването, пише „Сега“. Въпреки големия скок в исканията на специални разузнавателни средства обаче няма промяна в дела на тези, влизащи в съда като веществени доказателства, които остават около 1/5.
Заплатите на депутати, които не декларират, че са получили подаръци на стойност над 100 лв., ще се стопяват с до 35%, равняващи се понастоящем на близо 800 лв., съобщава „Монитор“. Драстичната мярка била залегнала в прясно изготвен от парламентаристи от ГЕРБ проект за закон за етично поведение на народния представител.
Шофьор на лек автомобил, който е залепил на предното стъкло винетка с изтекъл срок, ще бъде глобяван с 400 лв., реши правителството, като прие поправки в Закона за движението по пътищата, пише „Труд“ и уточнява, че досегашната санкция бе едва 100 лв. Министрите повишиха драстично и глобите, които се събират по закона.
„Ще решим проблема с джигитите не с отнети книжки, а с яки санкции“, твърди в интервю за „Стандарт“ заместник-директорът на Охранителна полиция комисар Алекси Стратиев. КАТ ще праща наказателен акт директно на собственика, чийто автомобил е заснет в нарушение.
Вносителите и дистрибутрите на нови коли ще сменят коренно стратегията си за продажби през 2011 г., посочва вестник „Пари“. Ще се сложи край на големите отстъпки. Размразяването на кредитирането и лизинга ще е достатъчно за растеж на пазара, прогнозират от бранша.
Търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали ще се извършва само със сертификат за произход и сключен писмен договор, предвиждат промени в Закона за управление на отпадъците, приет от Министерския съвет, отбелязва „Дума“. Предвижда се въвеждането на забрана физичеки лица да продават скрап и местенето на пунктовете за търговия от жилищните квартали в индустриалните зони.
Брюксел вдигна ветеринарните забрани в 6 области на България и под карантина остава само Бургаска област, пише „Класа“. Засегнатите животновъди ще получат 100% обезщетение за убитите животни.
Тръгват масови проверки на хляба, разпоредени от здравното министерство, пише „Новинар“. Най-голямо внимание ще се обърне на диетичните продукти. Глобата за производители, предлагащи ментета, ще бъде до 4 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *