Рейтингът на американския президент Доналд Тръмп се вдигна на 45%

Рейтингът на одобрението работата на американския президент Доналд Тръмп се вдигна на 45%, сочат резултатите от допитване до общественото мнение на „Галъп“.Рейтингът на американския президент Доналд Тръмп се вдигна на 45%.

Резултат с изображение за тръмп

Показателят на одобрение на дейността на Тръмп се е покачил с 3% през последните две седмици, което според в. „Хил“ е следствие от срещата в Сингапур на американския президент със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Анкетата за пореден път показа голямата разлика в одобрението на Тръмп сред привържениците на Републиканската и Демократическата партии. В момента дейността на президента одобряват 90% от републиканците и едва 10% от демократите, информира economynews.bg. Като цяло Тръмп отстъпва по популярност на своите предшественици, които са заемали президентския пост от 1945 г. досега. По данни на „Галъп“ средното ниво на одобрение на американските лидери е 53%. /БГНЕС

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата, като си осигурява повече делегати в избирателната колегия, въпреки че получава по-малко гласове сред населението от кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.

Тръмп е най-възрастният от избраните за първи път президенти на САЩ – на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69-годишен.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *