Турция направи маските задължителни

Маските стават задължителни в Турция на всички места с изключение на дома.

Заповедта е на Министерството на вътрешните работи, а мерките са част от борбата срещу коронавируса. Новите правила са изпратени до всички окръжни управления, предават турски медии.

Премълчава ли Турция истината за коронавируса? | Новини и анализи от Европа | DW | 12.03.2020

„Поради пандемията от коронавируса носенето на маски става задължително на всички обществени места в цялата страна“, се казва в съобщението на турското МВР.

Три жертви на Covid-19 в Турция, мерки срещу заразата и за икономиката - От деня - БНР Новини

Въвежда се задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства: паркове, улици, плажове, градинки, офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата, информира expert.bg.

988 нови случая на коронавирус за последното денонощие в Турция - NOVA

Забраняват се концерти или групи в ресторанти, барове, дискотеки и хотели. Поради строгите мерки въпросните заведения ще затварят след полунощ. В обществения транспорт не се допускат правостоящи пътници.

Ердоган става опасен за Турция | Новини и анализи от Европа | DW | 12.06.2020

По-рано турските власти въведоха строги противоепидемични мерки, като задължиха туристите да носят маски дори и на плажа. Ограниченията са вследствие на нарастващия брой на случаите на коронавирус в Турция. Общият брой на заразените хора в страната до момента е над 279 000, 6673 души са починали, а 251 105 пациенти са се възстановили. Заболелите в 70-милионната държава ритмично се увеличават, а активните случаи са над 27 000.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *