Падна рекорден джакпот от 100 млн. евро

Двама британци ще си поделят сумата от 100 милиона евро от лотарията „Евромилиони“, съобщи Би Би Си, цитирано от news.bg. Два фиша са познали печелившите числа. Все още обаче не е ясно дали те са купени от две различни лица или собственикът е един.
Ако притежателите на печелившите комбинации са двама, те ще се поделят по близо 50 милиона евро. В случай, че късметлията е един, той ще се сдобие с цялата сума от 100 милиона евро, която е рекордна.
Печелившите числа са основните 19, 43, 45, 34 и 11 и допълнителните 5 и 9. Говорител на „Евромилиони“ посочи: Това е невероятна новина. Тези два билета счупиха рекорда сред спечелвани от лотария пари в страната, добави той.
Испания държи един от рекордите, спечелвани в играта. През май тази година, билет, купен в Испания, спечели сумата от 126 милиона евро, припомня Би Би Си.
„Евромилиони“ дава шанс за спечелване на огромни суми на хората в девет европейски държави само срещу две евро за комбинация.
Държавите, участващи в лотарията, са Франция, Испания, Великобритания, Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *