Хотелиери блокират пътя Бургас-Варна

Това съобщи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в туристическия кщомплекс, цитирана от БТА.
Над 1000 протестиращи ще излязат от 11.00 часа на едночасов бунт на пътя Бургас-Варна, в участъка на централното светофарно кръстовище по посока Несебър, допълни Иванова. По думите й протестиращите ще настояват да бъдат спрени беззаконията на „Слънчев бряг“ АД, което изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса, само и изцяло в собствен интерес.
Недоволството е срещу въвеждането на нова транспортна схема в туристическия комплекс, променените условия за поставяне на временни търговски обекти, исканата такса „инфраструктура“, която трябва да се плаща по два пъти – на община Несебър и на Акционерното дружество, което е 75 на сто държавна собственост.
В настоящия момент „Слънчев бряг“ АД претендира към хотелиерите да изплащат една инфраструктура такса, затова че курортът ще осъществява пропускателен режим, че ще извършва реклама, видео-наблюдение и куп други дейности, които хотелиерите не са поискали от това дружество.
Хотелиерите настояват държавата и община Несебър да вземат най-накрая решение за инфраструктурата, така че улиците и алеите да бъдат прехвърлени на общината, каза още Иванова.
Вторият протестен митинг на недоволните от управлението на дружеството ще е на на 11 юни, а третият – на 21 юни, като всеки митинг ще е с един час по-дълъг от предходния. Началото ще е в 11.00 часа и за това вече са известени кмета на община Несебър Николай Димитров и директора на РПУ-Несебър Стайко Манев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *