Цената на биткойна се срина до 6-месечно дъно

Разпродажбите на биткойна продължават. В петък стойността на най-голямата по пазарна капитализация дигитална валута достигна най-ниското си ниво от май насам, след като успя да падне под пореден ключов праг от 7000 долара.Цената на биткойна се срина до 6-месечно дъно.

Резултат с изображение за биткойн

Минути след 16:30 ч. дигиталната валута се търгува при цена от 6828,08 долара – спад от над 11,4%, повличайки след себе си и другите основни дигитални пари. Етерът поевтинява с близо 14,5% до 142,22 долара. Рипълът пък отписва 6,53% до 0,22718 долара, информира investor.bg.

Според анализатора Мати Грийнспан налице е една апатия на пазара, както и влошаване на настроенията, съобщава Bloomberg. По думите му пазарът е реагирал с вълнение след изказванията на китайския президент Си Дзинпин за необходимостта от приемане на технологията блокчейн, но тези настроения са отслабнали и пазарът се завръща към предишното си състояние.Цената на биткойна се срина до 6-месечно дъно.

Спадовете в петък продължават тези от четвъртък. Тогава биткойнът навлезе на територията на 7-те хиляди, на която не беше стъпвал от края на октомври.

За анализаторите отново бе трудно да изолират конкретната причина за разпродажбите. Според мнозина това се дължи на поредните действия от страна на Китай срещу нововъзникващия криптопазар. Въпреки че едва преди месец властите в страната изразиха готовност да прегърнат блокчейн технологията, която седи в основата на криптовалутите, то оттогава насам те предприемат стъпки, за да ограничат търговията.

От началото на годината биткойнът губи около18% от стойността си. Индексът на Bloomberg за криптовалути Bloomberg Galaxy Crypto Index е изтрил над 15% през ноември.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *