Авиокомпания отмени всички полети поради финансови затруднения

Всички полети на SkyEurope (от Прага и Братислава) са анулирани поради финансовите затруднения на компанията, съобщи говорителката на летището в словашката столица Сузана Хорнанова.
В следобедните часове в последния ден на август около 1 200 пътници са очаквали излитане на летището в Братислава, предаде БГНЕС. Авиокомпанията отмени и полетите си от Прага. Във връзка с това пражкото летище обяви, че спира да предлага услугите си на SkyEurope заради неплатени сметки. В същото време няколко хиляди чехи в този момент се намират в чужбина, пътувайки със SkyEurope, предупреди в Плага говорителят на Асоциацията на чешките туроператори Томио Окамура.
На интернет страницата си компанията съветва клиентите, резервирали билети чрез кредитна карта да се обърнат към банката си за възвръщане на сумата. Ако билетите са закупени с пари в брой или чрез банков трансфер, възстановяване на сумата може и да не бъде възможно, допълват от SkyEurope. Според информация на словашките медии 10 хиляди клиенти са „изгорели“ с парите си заради отдавна очаквания банкрут на авиокомпанията.
Поради дългове летището във Виена забрани на самолети на словашките авиолинии да излитат от „Швехат“.Всички полети от и до столицата на Австрия бяха преместени на летището в словашката столица Братислава, която се намира на около 50 км от Виена. За клиентите беше осигурен и безплатен автобусен транспорт от летище „Швехат“ до летище „Милан Растислав Щефаник“.
Последните няколко дни авиокомпанията лети от София и Бургас до Братислава вместо до Виена. От Словакия пътниците на авиокомпанията се извозваха с автобус до австрийската столица.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *