Американските индекси приключиха колеблива сесия със слаби отклонения

Основните американски индекси не успяха да открият обща посока в днешната сесия, приключвайки с минимални отклонения спрямо стойностите си при затваряне в петък, а инвеститорите изглежда поемат дъх след резкия подем от края на миналата седмица и притесненията кога Федералният резерв на САЩ ще започне да орязва стимулиращите си програми, съобщи CNBC.
Дори подобряването на перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на страната от международната рейтингова агенция Standard & Poor’s не успя да задържи възходящата посока на движение на индексите.
Dow Jones изтри 0,06% до 15 238,59 пункта, като отклоненията му в рамките на сесията достигнаха едва 89 пункта.
Standard & Poor’s 500 загуби 0,03% до 1 642,81 пункта, като сред ключовите му подсектори технологичните компании водеха печелившите, докато индустриалните изоставаха в най-голяма степен. Акциите на Lennar понижиха стойността си с 3,3% до 37,31 долара, след като JPMorgan понижи рейтинга им, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса.
Nasdaq Composite спечели 0,13% до 3 473,77 пункта.
Standard & Poor’s повиши перспективата по рейтинга на САЩ до „стабилна“ от „негативна“, запазвайки настоящия рейтинг на ниво АА, оценявайки възможността за понижаването му в краткосрочен план до под една трета.
„Всеки път, когато станем свидетели на нещо положително във финансовото положение на САЩ или на глобалната икономика, пазарът ще наблюдава обрат – добрите новини са лоши новини за фондовия пазар“, заяви Кийт Блис, вицепрезидент в Cuttone & Co. „Във Фед са изправени през деликатна ситуация – може ли пазарът наистина да устои на свиване на нивото на подкрепа и ако Фед наистина реши да се оттегля, колко елегантно е в състояние да го направи?“, пита се той.
Акциите на Apple поевтиняха с 0,7% до 438,89.Пазарната капитализация на музикалния конкурент Pandora обаче се разшири с 2,45% до 15,49 долара за акция.
Акциите на Facebook поскъпнаха с 4,5% до 24,33 долара, след като Stifel Nicolaus повиши рейтинга им, добавяйки, че социалната мрежа представлява „една от най-неустоимите инвестиции в интернет сектора в момента“.
Пазарната капитализация на Intel се разшири с 1,7% до 25,01 долара за акция, след като Jefferies повиши целта си за цената им до 27 долара от досегашните 24 долара.
Акциите на Google повишиха стойността си с 1,2% до 890,22 долара.
Пазарната капитализация на McDonald’s нарасна с 1,3% до 99,53 долара за акция, след като веригата заведения за бързо хранене обяви, че продажбите в разработените ресторанти са се повишили с 2,6% през май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *