Банка Пиреос България дари 30 000 лева на Асоциацията на чернодробно трансплантираните в България

Банка Пиреос България дари

30 000 лева на Асоциацията на чернодробно трансплантираните в България. Асоциацията е доброволна, неправителствена организация, чиято основна цел е да подпомага децата с извършена чернодробна трансплантация, както и тези, чиито живот би могъл да бъде спасен чрез нея.

Дарението ще бъде използвано за осъществяване на чернодробна трансплантация на 3 деца, които страдат от тежка форма на цироза и са в критично състояние в Клиниката по гастроентерология към Медицинския университет в София. Единственият шанс да бъде спасен животът на Авигея, Йоанна и Ивайло, е незабавна трансплантация на черен дроб.

“Публикациите в медиите за Авигея, Йоанна и Ивайло ни потресоха”, казва г-н Атанасиос Куцопулос, Главен изпълнителен Директор на Банка Пиреос България. „Взехме решението да помогнем за тяхното спасяването без никакво колебание. Надяваме се трансплантациите да бъдат осъществени успешно и навреме и три деца и техните семейства да бъдат дарени с живот и щастие.”

„Банка Пиреос присъства на българския пазар повече от 10 години. Ние имаме дългосрочни ангажименти не само към българската икономика, но и към добруването на хората тук”, допълва г-н Куцопулос. „Няма нищо по-ценно от децата, както в България, така и навсякъде по света и когато техният живот е в опасност, ние сме готови да протегнем ръка. Спасяването на Авигея, Йоанна и Ивайло ще ни донесе удовлетворение, несравнимо с нищо друго. Пожелаваме им успех и се надяваме скоро да ги видим здрави.”

За финансова група Пиреос

Финансова група Пиреос е една от най-динамично развиващите се финансови организации в Югоизточна Европа. Тя притежава активи на обща стойност 23.5 милиарда евро и клонова мрежа от 450 клона. Групата предлага пълната гама от

съвременни банкови и финансови продукти и услуги, сред които потребителско банкиране, финансиране на малки и средни предприятия, корпоративно банкиране, капиталови пазари, инвестиционно банкиране, лизинг и финансиране на шипинг секторa.

За Банка Пиреос

Банка Пиреос, поставила началото на финансовата група, е основана през 1916 г. Днес банката стои начело на група компании, които предлагат пълната гама от съвременни банкови и финансови продукти и услуги, както на Източноевропейския пазар (България, Румъния, Сърбия и Албания), така и в Египет, Лондон и Ню Йорк.

В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната.

Банка Пиреос е носител на наградата „Финансов продукт на годината” в категория „Кредитни продукти и финансиране” от тазгодишното издание на Международното финансово изложение „Банки, Инвестиции, Пари”, както и на първа награда в категорията „Най-добра печатна реклама” на Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Освен икономическа стратегия, Банка Пиреос следва и целенасочена социална политика. През 1981 г. Банката учредява Културна фондация, чрез която Финансовата институция подкрепя развитието на културата и осъществява своите социални ангажименти.

Повече информация за финансова група Пиреос, можете да получите от сайта на групата www.piraeusbank.gr.

За контакт:

Action Global Communications

Преслава Георгиева

Account Manager

Тел./Факс: +359 2 944 1388; 944 4336; 846 3429

Мобилен: +359 898 628 469

+359 885 614 131

E-mail: preslava.g@actionprgroup.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *