Барозу ласкае правителството на Станишев

Досегашният български премиер Сергей Станишев и правителството му винаги са били честни и лоялни партньори на европейските институции.
Това е заявил председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, запитан от лидера на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц какви са впечатленията му от работните взаимоотношения с досегашния премиер на България Сергей Станишев и ползвало ли се е неговото правителство с политическа легитимност пред европейските институции, предаде БТА.
В отговора си Жозе Мануел Барозу е подчертал:“Аз не мога да правя забележки на един или друг политически лидер, но винаги сме имали честни и лоялни отношения с правителството на България, начело на което беше Сергей Станишев. Той бе лоялен партньор на Европейската комисия и европейските институции по отношение на общия ни европейски проект“. Това съобщи тук пресслужбата на делегацията на българските депутати социалисти в Европейския парламент.
В момента продължава редовната ноемврийска сесия на парламента в Страсбург Лидерът на социалистите и демократите в Европейския парламент е помолил също председателя на Европейската комисия да коментира изказвания на сегашния премиер на България Бойко Борисов, свързани със забрана на Българската социалистическа партия. България е доказала, че e демократична страна и в нея всички партии имат своето място, е изтъкнал председателят на Европейската комисия, цитиран от пресслужбата на българските евродепутати социалисти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *