Биткойнът поскъпна с над 80% от април насам

Биткойнът се върна в играта. Противоречивата криптовалута тихомълком поскъпна с повече от 80 на сто от началото на април досега, възвръщайки солидна част от позагубените си в последните месеци позиции.

„Напоследък все повече и повече хора осъзнават колко променящa света технология е биткойнът“, отбеляза пред CNBC инвеститорът Роджър Вер, популярен сред общността като „Исус на биткойните“.

„Ще виждаме още такова развитие, докато всеки биткойн не достигне цена от десетки хиляди долари. Мисля, че това ще се случи по-рано, отколкото всеки от нас се очаква“, допълни той.

Графика: CoinDesk

В началото на април цената на един биткойн отстъпи до малко над 360 долара, което провокира много експерти да прогнозират срив на пазара. Впоследствие обаче активът започна постепенно да поскъпна, за да достигне текущите към момента 627,27 долара за брой според данните на CoinDesk.

Основната причина за плавния ръст на цената трудно може да бъде формулирана. Въпреки това криптовалутата видимо печели поддръжници с оглед на изминалото в средата на май събитие Bitcoin2014 Conference, което събра в холандската столица Амстердам над 2 000 гости.

„Фактът, че имаше представители на 51 държави по време на конференцията и всички те можеха да кажат по нещо положително за развитието в техните страни, може би успя да покаже, че биткойнът е популярен не само в САЩ, Китай и Англия“, заяви Мики Малка от Ribbit Capital, който бе сред членовете на конференцията.

Според него в момента се забелязва повишен интерес към дигиталното парично средство въпреки проблемите от последните месеци.

„Има импулс на сериозно ангажирани предприемачи, които да се гмурнат в изграждането на нещо посредством тази технология… Рисковите инвеститори ги подкрепят. Аз наистина започвам да вярвам, че можем да подобрим живота на хората“, отбеляза още експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *