Българска компания е сред най-добрите работодатели в Европа

Телерик АД е сред 15-те най-добри работодатели за Централна и Източна Европа според класацията на Аon Hewitt за 2013 година.

Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“ АД, коментира, че отличията ни за „Най-добър работодател“ в Централна и Източна Европа и в България са особено ценни за компанията.

Резултатите за 2013 г. са на база на проучване сред над 360 000 служители от повече от 430 компании.

Тенденцията показва, че ангажирането на служителите и мотивацията им ще играят стратегическа роля през следващите години пред работодателите. За изминалата година са събрани мненията на служители от повече от 430 компании, работещи в различни индустрии от общо 11 държави-участници.

Държавите, включили се в проучването „Най-добрите работодатели” в Централна и Източна Европа за 2013 г. са: България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Турция и Украйна.

За 69% от топ мениджърите на компаниите, участвали през 2013 година, ангажирането и мотивирането на служителите ще бъдат стратегически индикатор за постигане на заложените цели.

Едуард Станош, ръководител за Европа на подразделението на Aon Hewitt коментира: „След 5 години на икономическа несигурност сме свикнали да виждаме непостоянство и вариране в нивата на ангажираност сред служителите в Европа. През последните 2 години имаме слаб икономически ръст от 1% без промяна на средните нива на ангажираност. Разглеждайки факторите на работната среда, които оказват влияние върху нивото на ангажираност, „Заплащането” и „Допълнителните придобивки” са тези с най-значим спад. Ако погледнем резултатите, ще видим, че служителите са най-удовлетворени от „Физическата работна среда” и „Колегите”, а са критични спрямо „Заплащането” и „Кариерните възможности.”

„Цененето на хората” е все още предизвикателство за работодателите в региона, като същевременно е и факторът с най-силно положително влияние върху нивото на ангажираност на служителите.”, допълва Станош.

Компаниите, обявени за „Най-добър работодател” в региона на Централна и Източна Европа са: Janssen Cilag Унгария, Roche Балтийски страни, ABBVIE s.r.o., Debreceni Hőszolgáltató Zrt. Унгария, AbbVie s. r. o. Словакия, Link4 Полша, Cisco Русия, Intel Technology, Ritz Carlton Турция, Telerik България, AB Lietuvos draudimas Балтийски страни, Gaz System Полша, Johnson&Johnson, Yandex и OBI в Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *