Вижте почивните дни през 2016-а

Пет пъти по четири последователни почивни дни ще имат работещите през 2016 година. Хората ще отдъхват повече покрай 3 март, 24 май, 6 и 22 септември

Новата 2016 г. започна с почивка. Тъй като 31 декември бе четвъртък, а 1 януари -петък, заедно със събота и неделя се суъбраха общо 4 почивни дни. Поверието гласи, че както започне новата година, така ще е и през останалите дни от нея. И календарът го доказва – през 2016 г. се очертават няколко дълги почивки. Вижте

Пет пъти по четири последователни почивни дни ще имат работещите през 2016 година. Хората ще отдъхват повече покрай 3 март, 24 май, 6 и 22 септември. Дълга почивка се очертава и около Великден. Това става ясно от приетия от правителството календар за почивните дни, свързани с националните и религиозни празници през 2016 г.

През тази година националният ни празник 3 март се пада в четвъртък. Почивен обаче ще е и петък и така ще се съберат общо 4 почивни дни. Като 12 март ще се отработва.

Великденските празници тази година започват от 29 април и продължават до 2 май. Така работещите отново ще почиват за празника 4 дни.

6 май е Ден на храбростта и Българската армия, на който се почива. Тази година той е в петък и заедно със събота и неделя се събират 3 последователни почивни дни.

През май месец се очертава и още една дълга почивка около 24-ти. Денят на славянската писменост и култура е във вторник и се предвижда тогава отново да се съберат 4 почивни дни, като 23 май ще се отработва на 14 май.

През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септември -Ден на Съединението на България и 22 септември – Ден на Независимостта на България. като работни съботи през септември са 10-и и 17-и

През 2016 г. Бъдни вечер е в събота – 24 декември, Коледа е в неделя – 25 декември. 2016 година е високосна година и 29 февруари се пада работен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *