Виртуалната реалност ще „избухне” в близките години

Пазарът на хардуер и софтуер за виртуална реалност ще достигне 70 милиарда долара в края на десетилетието, прогнозира анализаторската компания TrendForce. Според експертите, тази индустрия все още се намира в зачатъчно състояние.

Разчитайки на интереса на потребителите, все повече компании се включват в надпреварата на пазара на виртуална реалност (VR). Появата на нови играчи води до увеличение на броя на съответните приложения и до диверсификация на пазара.
Прогнозата на TrendForce сочи, че още през следващата година продажбите на VR хардуер и софтуер ще достигнат 6,7 млрд. долара, а към 2020 г. компаниите в този бизнес ще обслужват пазар за 70 милиарда долара.
В момента пазарът е в начален етап, на прага на стремителен ръст, обусловен от достъпни приложения, които позволяват лесно създаване, публикуване и гледане на видео с елементи на VR. Щом масовият потребител на социални мрежи получи тези инструменти, ще започне бум, който наблюдавахме при снимките и видеото.
Увеличеният обем на съдържанието, на свой ред, ще доведе до ръст в броя на потребителите. Така ще се получи една спирала в развитието, с положителна обратна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *