В Италия ще правят жилища low cost

Италианският архитект Марио Кучинела е автор на първия проект за апартаменти low cost, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
Той предвижда апартамент от 100 кв.м. с градина и тераса да струва 100 хиляди евро. Освен всичко това се предвижда жилището да бъде екологично и да не изпуска никакви емисии на въглероден диоксид в атмосферата.
Проектът ще бъде реализиран в Сетимо Торинезе в сътрудничество с групата „Италчементи“. Целта е обаче в бъдеще проектът да бъдеосъществен и на други места. Името на жилището от нов тип е „Casa 100 K“ (Къща 100 К).
Новият проект ще бъде изложен по време на Биеналето във Венеция, в рамките на Международното изложение за архитектура (14 септември-23 ноември).
Според предварителните изчисления на експертите месечните разноски за ток, отопление и климатик в подобен апартамент ще бъдат от порядъка на 56 евро.
От друга страна чрез соларните си панели апартаментът ще произвежда енергия, която може да се продава на пазара за 250 евро.
Основна роля в новия тип жилища ще играят използваните иновативни материали за направата им.База в тях ще бъде циментът Tx Active, който е в състояние да унищожава вредните емисии във въздуха.
prontosofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *