Данъчните поиграха футбол, сега решиха да се забавляват и с фолкпевици

След като данъчните направиха проверки за укрити данъци на футболистите, сега решиха да се заемат и с техните момичета – любимите им фолкдиви. От НАП направиха и предварителна селекция за най-добрите и най-печелещите в бранша по тяхна си преценка – Преслава, Ивана, Глория, Камелия, Анелия, Емилия, Малина, Мария, Вероника, Гергана, Райна, Силвия и Рени.
На проверка за укрити доходи ще минат и колегата им Азис, грандамата на българската естрада Лили Иванова, както и Васил Найденов. Първият тур обхваща 16 изпълнители от развлекателния бизнес, но предстоят акции и сред поп, рок и рап средите, заканват се данъчните. Да му мислят онези, които години наред не са подавали данъчни декларации. Ще е любопитно и ако се окаже, че тези, които досега се жалваха, че няма да имат пари за стари години, могат да си построят няколко старчески дома със спестените хонорари. Интересно ми е обаче как ще изловят дали имат укрити доходи или не. ОК, проверка на имуществото, ами ако се окаже, че са го записали на името на техни роднини, приятели или други не чак толкова звездни лица?
Ами ако парите от недекларирани хонорари са използвани за силикон и пластични операции, а фолкпевиците до последно твърдят, че гърдите и устните им са естествени, че нямат бръчки просто защото имат добра кожа въпреки възрастта си… Или ще предвидим данъчни, които да проверяват от първа ръка кое е истинско и кое не, а после ще питат откъде са дошли парите за него. А ако са дарени от верни фенове? Ами ако парите са бакшиш, как доказваме това? Или вече и бакшишите ще трябва да се описват в данъчната декларация?
Добре си живеят данъчните. Вчера разбрах и как ловели скрития оборот на ресторантите, чалготеките и други подобни заведения. Просто стояли там на място, да притесняват собствениците, които стреснати от присъствието им, отчитали реалните си постъпления. Ама данъчните не можели да огреят абсолютно всички заведения, затова все още има и такива, които продължават да укриват приходи. Ами да, да не е лесно да смениш няколко кръчми за една вечер. И това писва. Къде-къде по-интересно е да прегледаш скритите авоари на фолкпевиците…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *