Доларът, еврото и йената се търгуват почти без промяна днес

Доларът, еврото и йената се търгуват почти без промяна днес, на фона на затворените заради празник пазари в Токио и това, че трейдърите изчакват те да поемат посока, след като последните данни за производството не дадоха ясни индикации за икономическите тенденции.

На фона на спокойната търговия в азиатската сесия австралийският долар отчита най-голямо изменение, след като Централната банка на Австралия остави основната си лихва на рекордно ниското ниво от 2%. Това до голяма степен бе очаквано, но от банката също така обявиха, че инфлацията предлага възможности за облекчаване на паричната политика, ако е необходимо. Австралийският долар се оскъпи с 0.8%, до 0.7200 щатски долара. Австралийската валута докосна 6.6-годишно дъно от 0.6892 в началото на септември, когато апетитът към риск в световен план бе на много ниско ниво. Впоследствие австралийската валута поскъпна до 0.7382 в средата на октомври с нарастване на апетита към риск. Доларовият индекс остана почти без промяна на ниво от 96.907 пункта, след като се движеше между 96.635 и 96.965. Еврото се движеше в рейнджа между 1.1000 и 1.1053 долара и за последно се търгуваше на ниво от 1.1012. Спрямо йената доларът се търгуваше също почти без изменение на ниво от 120.73, докато еврото се разменяше срещу 133.94 йени.

Изнесените вчера данни сочат за поредния слаб месец по отношение на производителите в световен мащаб, въпреки че ръстът в новите поръчки дава надежди, че най-лошото в САЩ може би е отминало. Основните данни, които се очакват тази седмица, остават тези за неселскостопанската заетост в САЩ, които трябва да излязат в петък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *