Дупката в КТБ 4 милиарда

Дупката в капитала на КТБ може да стигне до 4 милиарда лева. Страшната прогноза излиза от одита на банката, поставена на 20 юни под специален надзор от БНБ. Това разкриха за „Стандарт“ запознати с документа, който ще бъде оповестен днес. Всички очаквания на финансовите експерти досега сочеха недостиг от около 1,2 до 2 млрд. лв. Но заедно с лошите кредити дупката се разраства до 4 милиарда.
Финансиране на свързани фирми и лица, близки до бившия мажоритарен собственик Цветан Василев, са разкрили още одиторите. Те проверяват и подозрения за отчети, които не отговарят на истината, но са внесени от КТБ в управление „Банков надзор“.
Подозренията за огромни нарушения, граничещи с престъпления, в поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) ще излязат верни. Това установиха квесторите на КТБ, анализирайки одита на банката, направен от най-авторитетните дружества в бранша – „Ърнст енд Янг“, „Делойт одит“ и АФА. Квесторите влязоха в трезора веднага след неговото затваряне от Централната банка на 20 юни 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *