Дянков обвини журналист от Дарик, че не плаща осигуровки

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обвини журналистa на Дарик и водещ на обзорно-политическото предаване «Седмицата“ Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. В интервю, взето за декемврийския брой на списание «Правен свят“, собственост на Дарик радио, вицепремиерът и министър на финансите на Република България Симеон Дянков обвини директно журналиста Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. Ето какво си говориха двамата:
Кирил Вълчев: Защо увеличавате двойно прага за самоосигуряващите се? Така се губи всякакъв ефект от намаляването на процента, с който се осигуряваш?
Симеон Дянков: Казва кой?
Кирил Вълчев: Аз ви казвам, аз самият се самоосигурявам.
Симеон Дянков: Колко получавате, каква ви е заплатата?
Кирил Вълчев: Накрая на всяка година стигам до максимума и си внасям всъщност максимума, но сега вие ще ме накарате да внасям текущо през годината два пъти повече.
Симеон Дянков: Да, защото криете доходи.
Кирил Вълчев: Не, аз не крия.
Симеон Дянков: Ама ние за вас знаем, че криете доходи.
Кирил Вълчев: За кои нас?
Симеон Дянков: За вас конкретно знаем, че криете доходи.
Кирил Вълчев: Откъде знаете?
Симеон Дянков: Ами знам. Добре, на мен това интервю не ми харесва по начина, по който говорите и си тръгвам.
Дали това е практика на г-н Дянков да проучва журналистите, с които предстои да се види и даде интервю? За съжаление попадна на неподходящия човек, тъй като аз не крия доходи и от много години се осигурявам върху максималния доход. Не зная как да тълкувам думите на г-н Дянков, може би като заплаха към мен, не знам какво иска да ми каже. Наистина съм озадачен, заяви Кирил Вълчев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *