Евро/долар имаше мечи моментум вчера

Технически анализ за 27.08.2009

EUR/USD
Евро/долар имаше мечи моментум вчера във връзка с различните оповестени икономически данни. Излезнаха положителни данни за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ и продажбите на нови жилища, на стоките и петрола спаднаха и долара придоби подкрепа от слабите данни за базовите поръчки на дълготрайни стоки. По-добрите данни от очакваното за Бизнес климата на Ifo в Германия не даде голяма подкрепа на еврото и двойката приключи вчерашния ден с дъно на 1.4205 и затвори на 1.4240.
На едночасовата графика се вижда, че правоъгълната рейнджова зона беше пробита надолу, предполагайки потенциален мечи натиск в близък план, като сега цената тества долната граница на бичия канал и 50% корекция на Фибоначи от 1.4044-1.4375 около зоната 1.4210. Тази зона може да се окаже добра подкрепа за тази фаза на движението, но ясен пробив под нея може да отведе двойката до нива от 1.4170 и 1.4050. Непосредствена съпротива има на 1.4250/80, пробив на която индицира бъдещ бичи моментум към 1.4375.

GBP/USD
GBP/USD продължи и вчера мечото си движение, като дъното за деня беше на 1.6158 и затвори на 1.6230. На четиричасовата графика се вижда, че двойката е преминала под долната граница на бичия канал, но цената е отстъпила нагоре и сега се движи около тази долна граница. Перспективите остават мечи в близък план, но за да се определи цел от 1.6050 цената се нуждае от потвърждение на пробива на долната граница на бичия канал. CCI се намира в зона на свръхпродаденост, което е индикатор за потенциална корекция нагоре с тест на новото 1.6280. Пробив над тази зона ще доведе до бъдещ бичи моментум.

USD/JPY
Долар/йена направи нерешително движение вчера, като формира дожи на дневна графика. На четиричасовата графика може да се види, че бичият канал все още е валиден, предотвратявайки бъдеща атака на мечките. Движението остава неутрално в близък план, но натискът надолу продължава и имаме ясен пробив под 93.70/80 и ако бичият канал бъде пробит надолу това ще доведе до мечи натиск и може да сложи край на бичата корекция. Непосредствена съпротива има на 94.50следвана от 95.05

USD/CHF
Долар/франк имаше бичи моментум вчера, като достигна връх на 1.0715 и затвори деня на 1.0683. На едночасовата графика се вижда, че след като цената направи пробив нагоре на зоната на рейндж, двойката започна да оформя нов бичи канал. Перспективите са за движение нагоре в близък план с цел 1.0750 и тест на зоната на съпротива на тренда. CCI току-що е пресекъл линията 100 надолу на едночасовата графика, така че е възможна корекция надолу с тест на 1.0640. Пробив под тази зона ще отведе двойката в нетъргуваема зона.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *