Евро/долар направи колебливо движение в петък

Технически анализ за 09.11.2009 08.31.AM

EURUSD

Евро/долар направи колебливо движение в петък. На дневната графика се вижда, че след като направи фалшив пробив на 3-ти ноември, цената сега отстъпи нагоре над трендлнинията, индикирайки потенциален бъдещ бичи сценарий с краткосрочни цели 1.4950-1.5060 преди 1.5300. Най-близката подкрепа се вижда на 1.4850-1.4800. Пробив под тази зона би трябвало да застраши възходящите изгледи, но колкото по-дълго двойката остане над трендлниния, за предпочитане е възходящия сценарий. От фундаментална страна, след по-лошите от очакваното NFP и нивото на безработица в петък, нежеланието за риск не беше достатъчна сила да намали оптимизма относно възстановяването на икономиката и долара не успя да спечели значителен импулс. За мен този факт не значи нищо, но инвеститорите силно вярват, че възстановяването е на прав път и може би са склонни да купуват по-рискови активи и високодоходни валути, което би трябвало да продължи оказването на натиск върху зелените пари.

GBPUSD

Паунд/долар също беше нерешителна в петък. Обаче, както се вижда на четиричасовата графика, цената все още убедително се движи над триъгълника, сигнализирайки че възходящия сценарий е непокътнат с близки технически цели около 1.6740. Първата подкрепа е в района на 1.6595-1.6560. Пробив под този район би трябвало да предизвика по-нататъшен низходящ моментум и да се разглежда като потенциална заплаха за бичите изгледи.

USDJPY

Долар/йена имаше значителен низходящ импулс в петък. На четиричасовата графика можем да видим, че новата трендлиния на подкрепа (в червено) беше нарушена надолу, индикирайки потенциални изгледи за надолу с 88.80 като потенциална техническа цел. CCI обаче е в препродажбена зона и в посока нагоре на четиричасовата графика, така че внимавайте за потенциален възходящ натиск към трендлинията (сега съпротива). Пробив над нея би трябвало да се разгледа като неуспех на низходящия сценарий и да ни отведе към по-нататъшен възходящ опит за повторно тестване на 92.50. Непосредствена съпротива е 90.20/50.

USDCHF

USDCHF също имаше колебливо движение в петък. На четиричасовата графика може да види, че двойката все още се бори около долната линия на рейнджа 1.0166. Този факт показва консолидация, но мисля, че за проедпочитане е низходящия сценарий. Въпреки това, се нуждаем от убедително движение под 1.0166 и под трендлнията на подкрепа (в червено) за потвърждаване на низходящия сценарий днес с потенциална меча цел около рейона на 1.0000/40.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *