ЕС вдигна вноската на България в европейския бюджет

ЕС е поискал от България, Ирландия, Гърция, Италия, Кипър, Латвия и Малта допълнителна вноска за обшия европейски бюдежт на стойност между 6.5 и 340 милиона евро, съобщи официален източник на британското правителство, цитиран от Bloomberg.

По-рано днес британският премиер Дейвид Камерън прекъсна срещата на върха на Европейския съюз, настоявайки за извънредна среща на финансовите министри на страните-членки по повод предложение да се повиши вноската на Великобритания с 2.1 млрд. евро.

На днешната среща Камерън атакува действията на ЕС по въпроса, като заяви, че председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу няма никаква представа за последиците от искането във Великобритания. Италианският премиер Матео Ренци също се противопоставя на увеличението на вноските.

Говорителят на Европейската комисия Патрицио Фиорили заяви, че допълнителната вноска е резултат от промяната в начина, по който ЕС изчислява брутния национален доход и не е политически мотивирана.

С други думи прибавянето на доходите от трафик на наркотици и проституция, ще струва на българския бюджет няколко милиона евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *