Загубите на Merrill Lynch ще достигнат до 15 млрд. долара?

Третият по големина заемодател в САЩ, Merrill Lynch, вероятно ще регистрира загуби в размер на 15 млрд. долара за 2007 година. Това ппрогнозира американският всекидневник New York Times, цитиран от агенция Bloomberg. Според източници на медията Merrill Lynch ще отчете загуба в размер на 12 млрд. долара за четвъртото тримесечие на годината. Официалният финансов доклад ще бъде публикуван през следващата седмица.

Ръководството на Merrill е потърсило около 4 млрд. долара от своите инвеститори от САЩ, Азия и Близкия изток, става ясно още от публикацията. Банки и финансови институции от САЩ и Европа вече получиха над 34 млрд. долара от инвеститори от Близкия изток и Азия. С тези средства банките стабилизираха позициите си, силно разклатени от кризата на ипотечните пазари в САЩ.

Две от водещите финансови институции в САЩ – Merrill Lynch и Citigroup изгубиха близо половината от пазарната си капитализация през последната година. Управителят на Федералния резерв на САЩ, Бен Бернанке, предупреди, че кризата на финансовите пазари вече е засегнала цялата икономика на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *