Залагаме на туризъм във вътрешността на страната

Статистиката показва, че българите предпочитат да посещават малките населени места у нас. Затова трябва да положим усилия върху развиването на този тип туристически услуги във вътрешността на страната, които имат потенциал да печелят. Това заяви във Варна Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.
Според нея, за да привличаме чуждестранни гости, трябва да заложим на различни видове туризъм, много средства за реклама и безупречен сервиз.
Отговор на въпроса какво можем да очакваме от тази туристическа година ще дадат изложенията в Берлин и Москва през март, където България ще вземе участие.
Политическа партия НДСВ има значителен принос за развитието на българския туризъм, заяви в морската столица министърът на администрацията и административната реформа Николай Василев. През последното десетилетие сме реализирали милиони левове в туризма. Администрацията също го подкрепя като става по-модерна и гъвкава, подчерта той. Развиването на международен туризъм обаче се нуждае от помощ от държавата, затова от НДСВ предлагаме за реклама на страната ни да бъдат отпуснати 40 млн. лв., обяви Василев.
12 милиарда 426 млн. лв. са приходите от международен туризъм за миналата година. Общият ръст на всички преминали през България туристи е 12 процента. 73,4 процента от тях са от Евросъюза. На първо място по посещаемост у нас са румънците. Веднага след тях се нареждат гърците, а третата позиция е за англичаните. Българите пък са осъществили над 5 милиона пътувания в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *