Започва пълна ревизия на Сметната палата

Ще бъде направена ревизия на досегашната работа на Сметната палата, обяви в интервю за БНР новият председател на одитната институцията Лидия Руменова.

„С голям интерес ще възложа компетентни органи да направят много сериозна проверка, за да разбера за какво се е харчил бюджетът на Сметната палата, защото се оказва, че във формата на едноличен одитор с двама заместници Сметната палата е имала бюджет по-голям, отколкото е бил по времето, когато е била колегиален орган с 11 члена, а същевременно обемът на одитните дейности е много сериозно намален“, обясни Руменова.

По думите й компетентността и професионализмът ще бъдат водещите критерии при подбора на кадрите в Сметната палата.

„Работата в екип също е важно – кандидатите следва да могат да имат определена способност да отстояват лични и професионални позиции“, допълни Лидия Руменова.

Тя беше избрана за председател на Сметната палата в последния работен ден преди празниците с гласовете на депутатите от БСП и ДПС. ГЕРБ отказаха да участват във вота, като обвиниха управляващите, че назначават на поста бивш съветник на Сергей Станишев, когато беше премиер на тройната коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *