Ирландец измисли перпетуум мобиле

Безплатна и постоянна енергия? Звучи невъзможно, но ирландецът Шон Макарти твърди, че е създал технология за перпетуум мобиле. С нея може да се зарежда всичко – от мобилни телефони до коли.

Макарти е собственик на малката хай-тек компания „Стеорн“, базирана в Дъблин. Той твърди, че са създали начин да се генерира чиста, безплатна и постоянна енергия от взаимодействието на магнитни полета. Според Макарти устройството генерира пет пъти повече енергия от батерията на мобилен телефон, а е със същите размери и не е нужно да бъде зареждано.

„Открихме начин да конструираме магнитни полета, които при взаимодействието си с други магнитни полета генерират енергия“, разказа Макарти по ирландското радио RTE. „Енергията не се конвертира от друг източник. Тя буквално се създава. След като технологията веднъж се задейства, тя доставя постоянен поток от чиста енергия“, допълни той.

В началото повечето учени, с които споделя откритието си, му затварят нервно телефона. Дори отказват да говорят с него, за да не навредят на репутацията си в академичните среди. Така Макарти стига до идеята да рекламира откритието на страниците на сп. „Икономист“. В нея той предлага на водещи учени да се уверят, че то работи, като правят неколкодневен експеримент. Само за 36 часа след появата на обявата му се обаждат над 400 учени, които искат да тестват откритието. Макарти обаче ще избере само 12 от тях, които ще наблюдават експериментите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *