Искат обяснение от Ален Мак дали може да си покрие лихвените плащания

Корпоративна търговска банка изиска допълнителни разяснения относно способността на Ален Мак АД – Пловдив да извърши дължимите към момента лихвени плащания към облигационерите си в 30-дневния срок, заложен в Проспекта за вторично публично предлагане на корпоративни облигации, съобщиха от Българската фондова борса.
До момента от Ален Мак АД не са изпратили отговор до банката, която е довереник на облигационерите по емисията, уточняват от оператора.
Дружеството не е изпълнило свое задължение към облигационерите, а именно – изплащане на дължимите към 30 декември 2009 г. лихви по облигационния заем.
На 15 януари 2010 г. Ален Мак АД свика общо събрание на облигационерите по емисията, на което не получи тяхното съгласие за мораториум върху лихвените плащания за период от една година, както и за поемане на допълнителни задължения към други кредитори в размер на над 1 000 000 евро, с което да обезпечи допълнителни средства.
Припомняме, че вчера от Ален Мак съобщиха, че отказът на облигационерите да одобрят искания от компанията мораториум може да доведе до спиране дейността и дори до обявяване на неплатежоспособност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *