И порно индустрията в САЩ поиска подкрепа от държавата

Лари Флинт, създател и главен редактор на порно списанието Hustler, и Джо Франсис, известен с еротичното си шоу Girls Gone Wild, са поискали 5 млрд. долара финансова помощ от американското правителство, съобщава АФП.

По думите на Флинт и Франсис финансовата криза е станала причина за загуба на интерес към порно продукциите, а правителствените средства могат да им помогнат да възстановят „сексуалния апетит на Америка”.

Правителството на САЩ подкрепя основните отрасли на американската индустрия и според Франсис и порно индустрията заслужава такова отношение. Той отбелязва, че през 2008 г. приходите от продажби на DVD-та с ХХХ-филми са намалели с 22%, а потребителите все по-често предпочитат порно сайтовете.

Лари Флинт смята, че „хората са твърде депресирани, за да са сексуално активни”.

„Американците ще просъществуват без коли и машини, но без секс – не”, заявява Флинт.

Джо Франсис в момента излежава присъда по обвинение в съучастничество в организиране на бизнес с проститутки. Лари Флинт пък е известен като прототип на главния герой във филма на Милош Форман „Народът срещу Лари Флинт”. През 2008 г. Флинт засне порнофилм с участието на актриса, приличаща на Сара Пейлин.

Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *