Кадафи: Няма да има преговори с бунтовниците

Аз няма да говоря с тях.  Няма да има никакви преговори между мен и тях до Деня на страшния съд, заяви Кадафи в обръщение към участниците в митинг в негова подкрепа в родния му град Сирт, източно от столицата Триполи.
Чуждестранни журналисти бяха заведени на официално посещение в Сирт от либийското правителство, отбелязва агенцията.
Либийският народ „ще спечели сражението, а силите на НАТО ще бъдат победени и ще се върнат с празни ръце“, заяви още Кадафи, цитиран от Франс прес.
Либийският лидер отправи предупреждение към бунтовниците, които контролират няколко региона в страната: „Народните маси ще тръгнат срещу вас и ще ви стъпчат“.
В друга реч, излъчена по либийската телевизия, полковник Кадафи  призова лидерите на племената в Мисрата да си върнат контрола на града,
който от дълго време е в ръцете на бунтовниците.
Преговори с режима на Кадафи няма да има, докато той не се откаже от властта, заяви по-рано председателят на либийския Преходен национален съвет Махмуд Джибрил след среща в Мадрид с испанската външна министърка Тринидад Хименес, предаде ИТАР-ТАСС.  Джибрил подчерта, че либийските бунтовници ще продължат въоръжената борба срещу диктаторския режим.
Хименес изтъкна необходимостта Кадафи да бъде отстранен от власт, което ще сложи начало на процеса на демократични преобразувания в Либия.
Тя подчерта, че Кадафи в момента е в изолация и че оказването на политически, икономически и военен натиск върху режима ще продължи едновременно с полагането на основите на бъдеща демократична Либия.
Позицията либийците да решат дали Муамар Кадафи да остане в Либия след като предаде цялата власт бе подкрепена от френския външен министър Ален Жупе и италианския му колега Франко Фратини, посочва Асошиейтед Прес.
Италия ще приеме всяко решение на либийския народ относно властта на Кадафи и настоява той да се оттегли, заяви Фратини, цитиран на сайта на италианското външно министерство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *