Кадафи призова „варварите“ да спрат бомбардировките

В писмо, адресирано до ръководителите на страните, участващи в международната коалиция, той нарече техните действия „варварско нападение“ и ги сравни с действията на Адолф Хитлер по време на Втората световна война.
През нощта във вторник военновъздушните сили на международната коалиция обстрелваха с ракети западните покрайнини на либийската столица Триполи. Не е потвърдено от независими източници кои точно обекти са били цел на ударите. В понеделник вечерта либийската държавна агенция JANA съобщи за удари в Мизда и в Харян.
„Ройтерс“ съобщава, че през нощта силите, верни на Кадафи, са отблъснали бунтовниците на изток от родния град на либийския лидер Сирт в посока на Бин Джауад, който се намира на 150 км от Сирт.
Междувременно руският мивистър на външните работи Сергей Лавров поиска да бъдат проверени информациите за загинали цивилни либийски граждани:
„Притеснени сме от информациите, че нападенията на международната коалиция са довели до смъртта на много либийски граждани и настояваме тези данни да бъдат проверени.“

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *