Как да подобрим резултатите си на FOREX

Не всеки може да бъде дългосрочно успешен форекс търговец. Обикновенно след известен период от време започваме да нарушаваме рамките, които сами сме си определили, което води до негативни последици.Хубаво е да си припоним основните постулати, на които сме основавали в началото и да си ги припомняме от време на време. В тази връзка ви предоставяме няколко кратки правила, с които да подобрите резултатите си.
Не забравяйте общата картина
Често се увличаме да гледаме графиките само на минути или часове, като забравяме дългосрочния тренд. Управлението на парите също трябва да бъде разделено спрямо дългосрочните и краткосрочните ни позиции.
Търпение
Много от участниците нямат търпение да се ообразоват достатъчно, преди да скочат на пазара. От друга страна често влизаме в позиция преди да сме изчакали предварително очакваните от нас нива. Трябва да сме търпеливи когато пазара е против нас, а също да не ставаме алчни след няколко успеха.
Адаптивност
Няма система, която да е постоянно успешна. Пазарите се променят, значи трябва да адаптираме постоянно и системата ни за търговия. Не забравяйте, че слабата валута може да помогне за възстановяването на съответната икономика, а обратното важи също.
Предпазливост
Когато несигурността властва на пазарите, добрият трейдър става изключително внимателен при поемането на рискове. Редно е да се обърне вничание на съотношението риск-възвръщаемост, да се намалят позициите, или направо да си вземете почивка от пазарите. В такива моменти алчността и страхът вземат връх, които са трудно предсказуеми.
Търсене на слабости
Ако сте напълно наясно с вашите слабости, то сте изминали половината път към решаване на вашите проблеми. За начало си задайте въпроса „Кои черти са важни според вас?“ Съответно можете ли да посочите вашите силни страни и вашите слабости. Не се опитвайте да променяте характера си, а се адаптирайте към него. Примерно, по-спокойните хора обикновенно не се притесняват да държат дългосрочни позиции с малък обем, а същевременно избягват скалпирането.

Източник: блога на ИП Булброкерс ЕАД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *