Кипър проявява интерес към ловен и СПА туризъм у нас

Кипър проявява интерес броят на кипърските туристи, които идват в България на ловен и СПА туризъм, да се увеличи. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма на Кипър Антонис Пасхалидис на срещата си с посланика на България в Никозия Веселин Вълчев.

Разширяването на сътрудничеството между двете страни в туризма бе една от темите от взаимен интерес, която обсъдиха мнистър Пасхалидис и посланик Вълчев. Кипър поставя акцент специално върху ловния и СПА туризма. През изминалата година над 27 500 кипърци са посетили нашата страна, докато български туристи на острова са били близо 8000.
Възможността за по-широко реализиране на съвместни инициативи между български и кипърски фирми също бе дискутирана по време на разговора. Интересът на бизнеса е да се използва по-активно геостратегическото положение на Кипър като естествен център в региона на Източното Средиземноморие и връзката му със страните от Близкия Изток. Така българските и кипърските фирми съвместно могат да излязат с нови продукти на трети пазари.
Икономическата и финансовата система на острова са стабилни, по данни на кипърското правителство. Очаква се икономическият ръст през 2011 година да бъде 1.5 на сто.
Посланик Вълчев предаде на министър Пасхалидис покана от министър Трайчо Трайков за участие в международна икономическа конференция, която ще се състои през февруари в България на тема „Електромобилите – новото предизвикателство на мобилността“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *