Лидерите на ЕС обсъждат дигиталната икономика и бeжанската вълна

Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат на 24-25 октомври в Брюксел, за да участват в двудневния Европейски съвет.

Дискусията ще се фокусира върху дигиталната икономика, социалната политика, включително младежката безработица, икономиката и валутната политика. Също така теми на разговори са Срещата на върха за Източно партньорство, бежанската вълна и последните трагедии в Лампедуза, пише news.bg.

Президентът на Европейската комисия Жозе Барозу ще представи презентация, след което лидерите ще обсъдят и приемат заключенията на Европейския съвет по инвестирането в дигиталната икономика, поощряване на Единния дигитален пазар, подобряване на квалификациите, иновациите и услугите.
Ключов елемент в дебата ще бъде важността от съгласуване на телекомуникационния пакет „Свързания Континент“, който е важна стъпка в изпълнението на Единния дигитален пазар и ще облагодетелства европейските потребители и различни сектори в индустрията.

След работната вечеря обсъжданията ще се фокусират върху икономиката, социалната политика и валутния съюз. Лидерите няма да пропуснат и въпроса за младежката безработица. Комисията ще подчерта нуждата страните членки да уверят, че Инициативата за младежката безработица напълно ще заработи от януари 2014 година.

Представителите на правителствата в блока ще обсъдят също финансовата икономика и в частност осигуряване на по-добър достъп до финанси за малкия и средния бизнес.
Икономиката, валутният и банковият съюз продължават да бъдат топ приоритет на Комисията и ще заемат място на срещата.

На 25-ти лидерите ще разговарят за срещата на върха за Източното партньорство, която ще се проведе на 28 и 29 ноември 2013 година във Вилнюс.
Бежанската вълна и скорошните трагедии в Лампедуза също ще са основна тема на срещата.
Скандалът с подслушванията също е вероятно да бъде тема на разговори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *