Майкрософт открива център за иновации в София Тех Парк

Майкрософт България ще вдъхне нов живот на проекта София Тех Парк, след като напоследък инвеститори критикуваха остро държавната компания, а в отговор на това служебното правителство смени цялото й ръководство.

Следващата седмица Майкрософт ще открие център за иновации в София Тех Парк, стана ясно от покана до медиите, разпространена днес от софтуерната компания. Партньори в инициативата на ИТ гиганта са българската фирма ICB и предприемаческата организация Start It Smart.

Microsoft Innovation Center ще подкрепя предприемачите във всяка стъпка от пътя им – от разработката на идея до основаване на нова компания. Чрез разнообразни програми, предприемачите ще имат достъп до обучения, ментори и различни Microsoft инструменти, за да достигнат следващото ниво в развитието на бизнеса си.

На откриването на центъра на 23 март Майкрософт ще покаже някои от новите си технологии и продукти, вкл. очилата за виртуална реалност HoloLens, лаптопът Surface Book и таблетът Surface Tablet, информира technews.bg. В допълнение, компанията ще демонстрира система за контрол на плавателни съдове на един от технологично най-напредналите свои партньори у нас – ICB.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *