Масларова дарява имоти, ако докажат, че са нейни

Депутатката от Коалиция за България Емилия Масларова заяви, че ще подари имоти и кола, за които се твърди в медиите, на авторите на материалите, ако те докажат, че са закупени от нея.
Бившият социален министър е подписала и нотариална декларация с подобно съдържание, копие от която е изпратено до агенция “Фокус”.
„Заявявам, че имотите – магазини и апартаменти в гр. Стара Загора, хотели в Старозагорски минерални бани и на Черноморието, както и имоти, придобити в резултат на извършени замени с Министерството на отбраната, апартамент във Виена и лек автомобил „Бентли”, за които се твърди в медиите, че са закупени от мен като депутат и министър, ще бъдат дарени пропорционално на авторите на тези материали или на посочени от управляващите лица при представяне от тях на съответните документи за собственост на мое име”, пише в текста на нотариалната декларация, заверена с днешна дата при софийски нотариус.
През лятото на 2008 година в медии беше съобщено, че Масларова е отишла в Кюстендил с „Бентли“ за 400 000 лева. Още тогава тя заяви, че това не отговаря на истината и че е била със служебната си кола. Миналия месецтябеше обвинена от прокуратурата, след като имунитетът й падна, в злоупотреби за близо 10 млн. лева при реконструкцията на работническата болница в Стара Загора и нейното преустрояване в социален център.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *