Мерджанов: Борисов да си каже истината за обществените поръчки

„Един от упреците към нас беше, че сме управление на задкулисието. Сегашното достатъчно прозрачно ли е?“, попита Атанас Мерджанов в ефира на BG on AIR. Нека Борисов каже истинските причини, заради които спира обществени поръчки, призова заместник-председателят на БСП Лява България Атанас Мерджанов.

Той допълни, че ако няма различия, едва ли ще има смисъл от управляващи и опозиция.

Относно разходването на публичните средства, Мерджанов е категоричен, че вече никой не вярва. „Имаме едно перчене и спиране на обществени поръчки, което не топли никого. Нима Борисов не знаеше на кого е дал обществените поръчки преди няколко месеца?“, попита народният представител.

Мерджанов е на мнение, че не може едно политическо хрумване, основано на съмнения и спекулации, да бъде в основата на управленски акт.

Европейските фондове

Според Мерджанов има някаква европейска перспектива, която изчерпва този голям европейски ресурс, който е бил насочен само към кохезионната политика. Може би европейците са принудени да мислят за европейските пари за нещо по-различно – бежанската вълна, предположи заместник-председателят на левицата.

„Българското правителство трябва да разчита на икономически растеж, а не само на европейски средства. Те са само добавка към БВП. Това е различието в политиката на ГЕРБ и БСП“, подчерта Мерджанов.

Да се каже истината за КТБ

„Участвал съм в разговорите при президента. Нашето искане от самото начало беше президентът на България да отвори архивите и да покаже какви разговори водихме тогава, когато бяха усилията за затваряне на КТБ. Там се крият много интересни неща и да се каже обективната истина за тази банка“, категоричен е народният представител от левицата.

Според него всички други доклади нямат смисъл, защото парите ги няма.

Комисията за намесата във вътрешните работи

По повод комисията за Турция и Русия Мерджанов обясни, че тя е била създадена заради съмненията за намеса на Турция във вътрешните работи на България.

„Няма нищо страшно да съществува и има доста неща, на които не се дава гласност. Това е като предупреждение към всички държави, че макар и малка, към България не може да се посяга по такъв лековерен начин“, категоричен е той.

Конгресът на БСП

За предстоящия Конгрес на партията и провеждащите се отчетно-изборни конференции в страната Атанас Мерджанов заяви, че БСП ясно трябва да знае кого представлява – честните и трудещи се хора, тези, които произвеждат, плащат си данъците и имат необходимост от сериозна грижа и защита от страна на държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *