Мистериозна кражба от две касети в банков трезор

Сигналът за кражбата е подаден от благоевградчанин, който отишъл в трезорана Централна кооперативна банка да си провери касетата, пише местният вестник „Струма“. Когато я отключил обаче, установил, че парите му липсват.

При направения оглед полицаите не са открили следи от взломяване на сейфа, което предполага, че в него е проникнато с подправен ключ.Разкрито е, че са изчезнали над 100 000 леваотдруга касета.

Вчера криминалисти от Областната дирекция на МВР в Благоевград и служители на банката призоваха всички клиенти, ползващи касети, да се явят и в присъствието на банкови експерти и полиция да проверят дали има още липси.
Разследването е в начален етап, казаха от полицията, докладвано е на прокуратурата, проверяват се касетите, съобщиха от ОДП-Благоевград.

Това е поредният банков обир в страната за последните месеци. На 30 март в София въоръжен нахлу в клон наПощенска банка и отмъкна близо 6000 лева. Само 8 дни преди това – на 22 март, отново през деня, бе ограбен клон на ПроКредит банк в столичния кв. „Овча купел“. В последните дни на миналата година пък бе обран банков трезор на бул. „Дондуков“ в София, като се смята, че тогава са задигнати пари и ценности за около десет милиона лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *