НАП отчете 11.4 млрд. лева приходи от данъци

11 милиарда и 400 милиона лева приходи от данъци отчете Националната агенция по приходите (НАП) за 2007 г. Това каза днес Мария Мургина, изпълнителен директор на агенцията.

Тези приходи са с 1 милиард и 500 милиона лева повече от планираните или 15% преизпълнение по задачата. От преки корпоративни данъци са събрани с 960 милиона лева повече и с 460 милиона лева повече са приходите от данъци на физическите лица, с 420 милиона лева повече тези от трудови правоотношения.

При осигурителните вноски се наблюдава траен ръст на събираемостта на данъците, като те са с 652 милиона лева повече. От осигурителни вноски са събрани 3 милиарда лева приходи, което бележи ръст с 376 милиона лева повече.

От ДДС са събрани още 3 милиарда лева. Мургина каза, че 2007 г. е била голямо предизвикателство за агенцията, тъй като това е първата година, в която Българияе член на ЕС и първата година, в която е влязло ново данъчно законодателство.

Тя каза, че реформата в приходната администрация категорично е успешен проект за България и благодари на своите 8000 служители за свършената работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *