Павел Найденов: Не можах да си опазя децата

Бащата на Славка Найденова и Илия Павлов – Павел Найденов, смята, че убийството на дъщеря му е резултат от битов скандал между нея и задържаната Наталия Уилсън.
„Убийствата на сина ми Илия Павлов и на дъщеря ми Славка Найденова нямат нищо общо. Не можах да си опазя децата, колкото имам сили, ще се справям с това и ще работя за проспериране на тази фирма, в която съм сега, за просперитета на държавата.“ Това заяви днес на специална пресконференция Павел Найденов, цитиран от „Фокус”.
Той добави, че не знае дали смъртта на дъщеря му е поради имотни или материални амбиции, или защото заподозряната за случая е „болна“.
Според него, лошата конкурентна среда и хората, които не са могли да постигнат това, което е направил Илия Павлов, са го убили.
„Искам да ви информирам, че ние сме патриотично настроени хора и всичко, което сме направили, е в рамките на законното”, посочи Найденов.
Той допълни, че компанията, създадена от покойния Илия Павлов, е отворила около 15 000 работни места.
„Тези хора, ако нямаше къде да работят, щяха да бъдат проблем за държавата. Ние направихме нещо, с което облекчихме държавните институции. Останаха неблагодарни онези, които изоставаха, и те се опитаха с оръжие да съсипят един живот, който беше полезен за държавата. Нямаме никакви задължения към никоя банка. Кредитите са обслужени”, заяви още Найденов.
В края на пресконференцията през сълзи Павел Найденов подари на всички журналисти по едно българско знаме.
„Не правя връзка. Нямат нищо общо, Славка си има неин бизнес. Тя се отдели и дълго време не е контактувала с Дарина (Павлова). На Дарина положението също не е било леко. Първата ми внучка вече е на 27 години, работи в Ню Йорк, другата ми внучка има артистични възможности и е на обучение в Лас Вегас. Илийчо расте добре. Дарина удържа добре на развитието на децата. Капиталът е тук. Те трябва да се върнат и да работят в полза на държавата и в защита на това знаме”, каза бащата.
41-годишната сестра на покойния създател на „Мултигруп“ Илия Павлов – Славка Найденова, и 8-годишният й син Пол Уилсън бяха открити мъртви в дома им в американския град Дейл Сити, щата Вирджиния в понеделник от нейния съпруг Филип Николов и негов приятел. Първоначалната информация от разследването е, че става дума за предварително подготвено убийство. За двойното убийство бе задържана 47-годишната Наталия Уилсън – втората съпруга на бащата на Пол.
Самият Илия Павлов бе застрелян в сърцето от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на „Ем Джи корпорация“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *