Парламентарната група на Яне Янев падна под санитарния минимум

Народният представител Марио Тагарински е напуснал Парламентарната група на РЗС днес. Тагарински е депозирал заявлението до председателя на Народното събраниеЦачева в деловодството на парламента в 15.40 часа.
Мисля, че е съвсем нормално членове на РЗС да не са съгласни с начина на говорене на председателя на партията Яне Янев и на стремежа му да противопоставя институциите. Това каза за БТА председателят на Народното събрание и депутат на ГЕРБ Цецка Цачева, потърсена за коментар по повод на напускането на Марио Тагарински на ПГ на РЗС. Тя посочи, че за нея е било изненада, че Тагарински е подал заявлението си за напускането на групата.
Според Цачева не би имало драма с напускането на депутата, ако ПГ на РЗС не беше от десет народни представители, което е минимумът да съществува парламентарната група. Така групата се разпада и депутатите от РЗС няма да могат да участват в парламентарните комисии и делегации на Народното събрание, обясни Цачева.
Според правилника за организацията и дейността на Народното събрание, минималният брой депутати за образуване на парламентарна група е 10.
Председателят на Народното събрание заяви, че официално ще информира за напускането на Тагарински на пленарното заседание на парламента през идната сряда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *