Пеевски е съсобственик в цигареното дружество „Юрий Гагарин“

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи „Юрий Гагарин“, пише „Капитал Daily“, като се позовава на публикуван в Търговския регистър договор с дата 15 декември.

Според документа 100 % от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабриката „Комсо табако“ се прехвърля на компанията „НСН инвестмънт“ с партньори Пеевски (90%) и Ирена Кръстева (10%). Промяната на контрола върху 18% от „Юрий Гагарин“ още не е вписана, а цената не става ясна, тъй като е била уговорена с друг договор на 12 ноември. Пазарната стойност на дела според цените на акциите на компанията на Българската фондова борса е около 8 млн. лв., пише вестникът.

Така Пеевски повтаря схемата, чрез която частично осветли участието си и в „Булгартабак холдинг“, където на книга контролира 5% от капитала. Неформално той е сочен за мажоритарен собственик и на двете, коментира „Капитал Daily“.

Купеното сега дружество е познато с това, че основният му бизнес беше забранен със закон, за да се изгони старият му собственик и да се придобие евтино от групата „Булгартабак“. През лятото, вече под контрола на верния акционер, депутатите решиха забраната да падне. И забраната, и разрешението станаха с гласовете на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *