Планът за стимулиране на икономиката на САЩ е дълъг процес

Планът за съживяване на икономиката на САЩ на стойност 789 милиарда долара е само началото на усилията на новата американска администрация, за да подобри икономическото състояние на страната. Това заяви президентът Барак Обама във Вашингтон пред членовете на Бизнес съвета – мрежа от президенти на американски компании, предадоха световните агенции.
„Приемането на този план е решителен етап, но колкото и важен да е той, това е само началото на един дълъг и труден процес, за да накараме нашата икономика отново да стъпи на крака“, каза Обама.
Президентът обяви, че в скоро време ще направи предложения за подобряване на положението в сектора на търговията с недвижими имоти. Той каза, че трябва да се вземат мерки и във финансовия сектор и да се осигурят капитали за кредитите, които ще бъдат отпускани на семействата и предприятията.
„Американците имат веднъж на едно поколение шанса да действат смело и да обърнат трудностите в тяхна полза“, припомни Обама.
Очаква се планът за стимулиране на икономиката да бъде гласуван в Камарата на представителите и в Сената на американския Конгрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *