Порталът Dir.bg е пуснат за продажба

Интернет порталът Dir.bg е пуснат за продажба. Към момента според данните на Търговския регистър капиталът на компанията възлиза на 4,614 млн. лв. Той е разпределен в обикновени безналични акции на стойност 1 лв., пише в-к „Преса“.

Интерес към интернет портала проявява фирмата „Лого-къмпани“ ЕООД е нейният собственик Владимир Жеглов. Според информацията той е предложил единична цена от 1,44 лв. за ценните книжа.

По мнението на Съвета на директорите на „Дир.бг“, в който влизат Владимир Жеглов, Марина Алексеевна Жеглова и Стоян Танев Кючуков, офертата е „справедлива“, тъй като са спазени изискванията по закон продажната стойност да е най-високата от тази, определена чрез общоприетите оценъчни методи, която възлиза на 1.43 лв.

Очаква се, че евентуалният нов собственик на Dir.bg „Лого-къмпани“ възнамерява да запази предмета на дейност на портала. Заедно с това се планира да се работи и за налагането на нови пазарни ниши, като радио и телевизия, „които да дадат възможност за мултиплициране на ефектите от дейността на съществуващия редакторски екип и екипите за продажба на реклама“, се казва в съобщение от Съвета на директорите до Българската фондова борса и служителите на Dir.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *